Rode Kruis Amsterdam-Amstelland

Wees een goede buur

Uitdaging

Hoe kun je inwoners van Amsterdam-Amstelland informeren én aanzetten om elkaar tijdens de COVID-19-lockdown te helpen.

Inzicht

Sinds het begin van de coronacrisis lag voor veel mensen eenzaamheid en isolatie op de loer. Veel mensen kunnen wel wat hulp gebruiken, maar durven daar niet om te vragen. Ook niet aan hun buren, die ze vaak niet (goed) kennen.

Idee

Vanuit het inzicht is een campagne ontwikkeld, die inwoners van Amsterdam en omstreken informeert en aanzet om in beweging te komen om elkaar tijdens de lockdown als buren te helpen. De campagne speelt daarbij in op het feit, dat veel mensen het lastig vinden om hulp te vragen aan vreemden. Door kenbaar te maken, dat je graag – als ‘goede buur’ – hulp wil aanbieden, wordt de drempel om hulp te vragen verlaagd.

Executie

Centraal in de campagne: de ‘Hulpkaart’. Met deze Hulpkaart, die je in de brievenbus van je buren kon stoppen, gaf je aan een boodschap voor hen te willen doen, de hond uit te willen laten of open te staan voor een praatje. De (uitknipbare) Hulpkaarten werden verspreid via PS van Week (Het Parool) en met behulp van displays in Primera-winkels. Verdere campagne-ondersteuning door inzet van tv- en radiocommercial, outdoor, POS-materiaal, PR en free publicity. Daarnaast (actie-)website en social media.

Resultaat

Eindresultaat was een campagne, die het district Rode Kruis Amsterdam-Amstelland in een periode, dat de COVID-19-lockdown in de samenleving hoog opspeelde en dreigende eenzaamheid onder mensen zeer concreet was, nadrukkelijk op de kaart heeft gezet. Met een functionele boodschap, die de zelfredzaamheid van én saamhorigheid onder de (kwetsbare) bevolking heeft vergroot.

Heb je een vraag?
Kunnen we je
ergens mee helpen?

Merkstrategie? Campagne?
Conversatie? Leon en Coen
helpen je graag.

\\\\ Laat een bericht achter

Leon Bosch
New business director
+31 (0)6 53 48 40 00
leon.bosch@iodigital.com
Coen Ruseler
Managing director
+31 (0)6 53 68 94 68
coen.ruseler@iodigital.com
Coop

Gezond het jaar rond met Coop

\\\\ Bekijk case
Primera

Maak ieder moment even bijzonder

\\\\ Bekijk case
Debic

In goede handen

\\\\ Bekijk case
\\\\ Bekijk alle cases